Tagliatelle med soltorkade tomater och oliver
4 port
500 gr tagliatelle
2 msk olivolja
1 lök, hackad
1,5 dl tunt skivade soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor, pressade
1 burk krossade tomater
2,5 dl svarta oliver
1 dl finhackad färsk basilika
nyriven permesanost till serveringen
Koka pastan.
Olja i stor gryta. I med lök först, sedan vitlök och de soltorkade tomaterna. Tillsätt sedan resten och låt puttra ihop i ca 10 min.
Banoffee paj
200 gr digestivekex
100 gr smält smör
1 tsk kanel
I burk kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
2 bananer
riven choklad
Koka först den oöppnade burken med kondenserad mjölk, helt täckt, i tre timmar. (Kan göras dagen innan). Krossa kexen, tillsätt kanel och smör och tryck ut i en form. 225 gr i 10 min. Låt svalna. Fördela sen mjölken, den skivade bananen, lite choklad, vispgrädde och mer choklad överst. Klart!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar