Här kommer receptet på kladdkakan som det bjöds på i februari när ni var här...
10-12 bitar.
250 g mörk choklad
250 g osaltat smör eller margarin
3 dl socker
4 ägg
1 dl vetemjöl
Limeraspcrème
Fraiche 250 g crème fraiche
skalet av 1 limefrukt1
½ msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
2. Smält matfettet på svag värme tillsammans med chokladen bruten i mindre bitar. Ta från värmen.
3. Tillsätt sockret i chokladsåsen och rör ner äggen. Vänd sist ner vetemjölet och rör smeten slät.
4. Bre ut smeten jämnt i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Den får gärna vara lite kladdig i mitten. Låt den nygräddade kakan svalna i formen innan den lossas.
5. Finriv skalet på en fältvättad limefrukt och blanda ner i crème fraichen tillsammans med florsockret och vaniljsockret. Granera eventuellt kakan med skivor av lime och servera tillsammans med den smaksatta créme fraichen.
Lycka till med baket. kram ylva
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar